CEM-u iz Travnika Microsoft donirao softverske proizvode u vrijednosti od 57.000 KM

Bez autora
Aug 21 2012

Kao vid podrške organizacijskim potrebama Centra za edukaciju mladih (CEM) Travnik, Microsoft je, kroz program "Microsoft Community Affairs" donirao originalni licencirani software u vrijednosti od 57.000 KM. Po stopi piratstva BiH u regiji zauzima značajno mjesto, a finansijske štete su ogromne, što Bosnu i Hercegovinu godišnje košta milione maraka i veliki broj radnih mjesta. CEM, svjestan važnosti poštivanja zakonskih obaveza o korištenju licenciranog softwarea, spada u veliki broj neprofitnih organizacija širom svijeta kojima je Microsoft omogućio pristup tehnologiji potrebnoj za neometan rad u lokalnim zajednicama. Microsoft i CEM Travnik vjeruju da je, ako se osiguraju odgovarajuća obuka i alati, moguće potaknuti društvene i gospodarske prilike i omogućiti ljudima da ostvare svoje potencijale, a zajedno kao partneri, mogu da doprinose razvoju zajednice u cjelini.

CEM-u iz Travnika Microsoft donirao softverske proizvode u vrijednosti od 57.000 KMKao vid podrške organizacijskim potrebama Centra za edukaciju mladih (CEM) Travnik, Microsoft je, kroz program "Microsoft Community Affairs" donirao originalni licencirani software u vrijednosti od 57.000 KM.

Po stopi piratstva BiH u regiji zauzima značajno mjesto, a finansijske štete su ogromne, što Bosnu i Hercegovinu godišnje košta milione maraka i veliki broj radnih mjesta.
 
CEM, svjestan važnosti poštivanja zakonskih obaveza o korištenju licenciranog softwarea, spada u veliki broj neprofitnih organizacija širom svijeta kojima je Microsoft omogućio pristup tehnologiji potrebnoj za neometan rad u lokalnim zajednicama.
 
Microsoft i CEM Travnik vjeruju da je, ako se osiguraju odgovarajuća obuka i alati, moguće potaknuti društvene i gospodarske prilike i omogućiti ljudima da ostvare svoje potencijale, a zajedno kao partneri, mogu da doprinose razvoju zajednice u cjelini, saopćio je CEM.
 
Program "Microsoft Community Affairs" obuhvaća inicijative i programe koji olakšavaju pristup tehnologiji i obuci za njezino korištenje kroz sticanje vještina za korištenje informacijskih tehnologija, pristupa tehnologiji po povoljnim uvjetima i podrške nevladinim organizacijama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik